15 T/M 17 SEPTEMBER

Dat de komende tijd voor Lodejo een belangrijk moment zal zijn, is ook terug te vinden bij het gemeentebestuur. Het gebouw zal immers in het najaar worden afgebroken. Er zal geïnvesteerd worden in nieuwe gebouwen waar onze werking zijn plaats zal vinden!

Om afscheid te nemen van de oude locatie organiseren we het Lodejo Afbraakfeest. Dit feest zal doorgaan in het weekend van 15 tot 17 september. Door middel van dit afscheidsfeest willen we terugblikken op de geweldige jaren die er al in Lodejo geweest zijn. Het idee is gebaseerd op een reünie, met een “De Tijdloze Tooghangers” kroegentocht doorheen de Lodejo-jaren, een echte ReüNIGHTed fuif en – last but not least – het laatste middagmaal, waarbij we samen nog eens goed kunnen eten. Het zal een weekend zijn om niet snel te vergeten, voor én door de verschillende generaties.

Uiteraard is het niet enkel een afscheid. We vieren ook de tijdelijke verhuis naar de nieuwe locatie in De Kring, en de heropbouw van een gloednieuw Lodejogebouw, om nog jaren verder te kunnen feesten!


PROGRAMMA

VRIJDAG: DE TIJDLOZE TOOGHANGERS

KROEGENTOCHT DOORHEEN DE LODEJOJAREN

15/09/2017          Gratis inkom          Start: 20 uur

We steken van wal met “De Tijdloze Tooghangers”, een kroegentocht doorheen de Lodejo(jaren). In het jeugdhuis zullen 4 bars zijn die zullen herinneren aan de 4 periodes van Lodejo tot nu toe: de 70’er, 80’er en 90’er jaren en de periode vanaf het jaar 2000. Elk van deze bars zal ingericht zijn met materiaal en foto’s uit die bewuste periode, en uiteraard kunt u er genieten van de muziek uit die tijd. Om ervoor te zorgen dat de 4 locaties goed bezocht worden, dokterde men een origineel concept uit: de variabele drankprijzen. Hoe meer mensen in een bar zijn, hoe duurder de drank wordt. Tijd om te wisselen naar een andere “periode”, waar de consumpties dan terug goedkoper zijn. De Tijdloze Tooghangers is vrij toegankelijk voor alle (oud-)leden en sympathisanten. De deuren gaan open om 20 uur.

ZATERDAG: ReüNIGHTed

DE GROTE REÜNIEFUIF

16/09/2017          VVK: €8           ADK: €10          Start: 20 uur

Op zaterdag 16 september is iedereen welkom voor “ReüNIGHTed”, de grote reüniefuif voor al wie ooit gefeest heeft in het jeugdhuis. U zult er die avond terug kunnen dansen op de muziek van de dj’s die destijds draaiden in de Lodejo. Langs deze weg doen wij dan ook graag een oproep aan alle oud-leden om te komen dansen in de kledij uit uw “Lodejo-fuifperiode”, zodat het reünie-gevoel compleet is. Ten slotte was het jeugdhuis toch een van dé fuifzalen in onze gemeente, en dat geweldige feestgevoel willen we graag met u herbeleven! Kaarten kosten €8 in voorverkoop en €10 aan de deur, wees er snel bij!

Kaarten zijn al te koop!
Waar? Lodejo, krantenwinkels Absoluut en Skoebidoe,
leden van de werkgroep en vrijwilligers van het jeugdhuis.

ZONDAG: HET LAATSTE MIDDAGMAAL

STOOFVLEES OF VEGETARISCH ALTERNATIEF

17/09/2017           Gratis aperitief           Volwassenen: €18           Kinderen tot 12 jaar: €10

Op zondag zullen we het feestweekend afsluiten met een symbolische, allerlaatste activiteit in het oude Lodejogebouw. Alle (oud-)leden, oud PV’s en sympathisanten mogen mee aanschuiven aan een lange tafel op de parkeerplaats voor het jeugdhuis. Jeugdhuis Lodejo biedt alle deelnemers een gratis aperitief aan en serveert daarna lekker stoofvlees of een vegetarisch alternatief. De bars in het jeugdhuis zelf zullen niet meer bemand zijn, maar u kunt er wel nog de inrichting en de foto’s uit de vroegere jaren gaan bewonderen. Uiteraard werd dit “Laatste middagmaal” al eens gerepeteerd, geheel volgens Da Vinci’s meesterwerk. Het zorgde – naast een levensechte kopie – voor het nodige vermaak bij de verraste voorbijgangers.

Start: 11 uur

Klik hier om in te schrijven.


Zet je ook aanwezig op de Facebook-evenementen!
De Tijdloze Tooghangers
ReüNIGHTed
Het Laatste Middagmaal


Wil je meehelpen? Geef je hier op!

Heb je ooit plaatjes gedraaid in de Lodejo, en wil je die tijd herbeleven? Klik dan hier.